Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Рудозем започва проект за разделно събиране на отпадъците

Снимка: БГНЕС

Проект за разделно събиране на отпадъците започва на територията на цялата Община Рудозем. Кметът Румен Пехливанов каза, че по този начин ще се отложи увеличението на такса смет за следващите години:

Предвиждаме 400 площадки на този етап, на които ще бъдат разположени съдове за разделно събиране паралелно с контейнерите, големите, които са в съседство, и стартираме отново следващата седмица процедурата за доставка на съдовете, като много залагаме на информационната кампания, която ще се провежда паралелно във всички детски градини, в училищата, в интернет, чрез разпространение на печатни материали и т.н. Целта на задачата е хората да разберат, че колкото повече разделно събират, толкова по-малко ще плащат, защото колкото по-малко тонове отпадък на депото се депонира, толкова по-малко се плаща отчисление към РИОСВ. Колкото по-малко отпадък на депото, толкова по-малко пари ще плащат хората за услугата, най-малкото не очаквам да има намаление, но по този начин ще забавим във времето увеличението, можем да избегнем увеличение на таксата в следващите години.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.