Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Придвижването по магистрала "Хемус" бе затруднено през целия ден

Верижна катастрофа се размина без пострадали

| обновено на 29.04.16 в 18:04
Снимка: Архив / Снимка: БГНЕС
Верижна катастрофа стана около 12.00 часа в първия празничен ден автомагистрала "Хемус". Автомобилите са се ударили на 23-ти километър от пътя. Няма пострадали. Катастрофиралите коли са изтеглени и не пречат на движението.

Продължава да е засилен трафикът по автомагистрала "Хемус" до разклона за Ловеч, като на места са се образували колони. Трафикът в София вече е нормален, патрули на Пътна полиция са разположени на изходните артерии на столицата.


В предаването "Хоризонт за вас" инж. Георги Златев от  АПИ сподели, че в три участъка от магистралата има забавяне над 30 минути: 

Може би нервното поведение, което не би трябвало да се наблюдава по пътищата, доведе до една верижна катастрофа при пътен възел Жерково, която забави трафика. Разбира се и установеното разрушение на бетоновата плоча на едно от съоръженията между тунелите "Топли дол" и "Ечемишка" създаде затруднение на автомобилите.

Най-голямо е забавянето при връзката за включване при Ябланица, допълни той:

Това, което би могло да се направи като организация на движението, като ограничаване на автомобилите, които се движат по-бавно, вече е направено. Изчерпаната пропускателна способност на участъка, който е след автомагистралата, е причината за това забавяне в движението.


Още на границата туристите от Румъния получават предварително подготвени брошури, които да ги ориентират за обходните маршрути,  допълни Златев.


Пътните полицаи предупреждават водачите да шофират с повишено внимание към пътните условия и мокрите настилки, със съобразена скорост и да спазват указанията на служителите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.