Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предвидена е засилена охрана в столицата на 6 май

Младен Маринов
Снимка: БГНЕС

Засилено полицейско присъствие ще има утре в София, по време на военния парад и церемониите за Деня на храбростта и празника на българската армия.
Продължават и полицейските операции в столицата по линия на пътната безопасност съобщи пред "Хоризонт"  директора на СДВР старши комисар Младен Маринов: 
Взети са  абсолютно всички мерки за обезопасяване на района, където ще се проведе мероприятието, включително и с филтровъчни пунктове, на които ще се извършват проверки на гражданите, които искат да наблюдават на терен самият парад. Естествено максимално ще се стремим да не затрудняваме и да не създаваме пречки на гражданите, но с оглед на сигурността лица, които пренасят чанти, куфари, обемисти багажи, раници, ще бъде извършвана полицейска проверка. Ще има КПП-та, полицейски патрули,  които при съмнително поведение на лица ще извършват полицейски проверки. Общо регулирането на движението, промяна в организация на движението е във връзка с осигуряване на трасе за преминаване на военната техника и блоковете.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.