Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празничен хепънинг и фотоизложба на реализирани европроекти се провеждат в Търговище по случай Деня на Европа

Снимка: Радио Шумен

В Търговище започват тържествените събития посветени 9 май - Деня на Европа. Областният информационен център организира  празничен хепънинг от 17:30 часа в парка „Борово око".  Събитието ще отбележи и успешния край на националната кампания „Успешни ЗАЕДНО“, насочена към бизнеса и осъществена от всичките  28 областни информационни центрове в България, обясни Денислава Атанасова от Областният информационен център:

Ще присъстват представители на фирми, които успешно са реализирали бизнес идеите си с европейска финансова помощ. Ще има построени специални шатри, в които  те ще изложат своя продукция. Другата голяма изненада е, че  заедно в отбор с ученици от професионални гимназии от Търговище, Попово и Омуртаг те  ще наредят магнитни пъзели, визуализиращи продукцията от техните европроекти.

Ще има и фотоизложба, която в снимки ще разкаже това, което са реализирали фирмите с помощта на еврофондовете.

Празничният хепънинг ще завърши с певческите и танцови изпълнения на най-добрите самодейни състави от Търговище и Попово.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14