Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 50 нелегални имигранти са задържани при акция на МВР и ДАНС

| обновено на 13.05.16 в 11:14
Засилено полицейско присъствие има в цялата страна
Снимка: Николай Христов
Около 50 души са задържани до момента при акцията на МВР и ДАНС, която се провежда в цялата страна.

Рано тази сутрин полицейски патрули блокираха няколкто хостела в центъра на София. Екипи на МВР в различни градове започнаха масови проверки на автомобили и микробуси. Целта на акцията  на вътрешното министерство е преодоляване на нелегалната миграция.

В София до момента са задържани осем мъже, една жена и пет деца. Те са заловени на различни места в столицата. Част от тях са от Афганикстан, а други от Иран.

Операцията стартира в шест часа сутринта. Имаме задържани близо 50 лица, които не владеят български език. Притежават всички белези на мигранти от Близкия изток.Факт е, обаче, че нямат документи и колегите изясняват в момента тяхната самоличност, каза пред "Хоризонт" главният секретар на МВР Георги Костов.

Операцията идва на фона на последните проучвания, според които броят на бежанците в България рязко е намалял. Според експерти това се дължи на смяната на маршрута на бежанците, който вече заобикаля страната ни.  Преди време властите у нас обясниха, че капацитета на местата за настаняване на мигранти също не е запълнен.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.