Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено полицейско присъствие около стадион "Българска армия"

Снимка: БГНЕС

Екипи на полицията в момента са пред стадиона на ЦСКА "Българска армия". Причината: група привърженици на ЦСКА тази сутрин са направили опит да заключат спортното съоръжение.
Остава засиленото полицейско присъствие пред стадион "Българска армия", такова ще бъде то през целия ден, както и довечера, когато се очаква футболният клуб ЦСКА, този, който е в несъстоятелност, да проведе тренировка на стадион "Българска армия". До засиленото полицейско присъствие се е стигнало след като част от фракцията Енимълс, която охранява на практика стадион "Българска армия", днес сутринта е направил опит да заключи част от кабинетите на стадиона и да изгони част от хората, работещи тук. Синдикът на ФК ЦСКА или поне на този, който е в несъстоятелност, Дора Милева, обясни, че е имало заповед, която е била издадена да не се допускат на територията на стадиона хора, които не са с влезли в сила трудови договори. При влизането й обаче заедно с полицията тази заповед е била скъсана, обясни синдик Дора Милева и допълни, че в крайна сметка е постигнато споразумение довечера футболистите от ЦСКА  да тренират на "Българска армия", но само на пистата или на някое от помощните игрища, а да не стъпват на тревното покритие на основния стадион.
Представители на фракцията Енимълс, които се занимават с охраната на стадиона, категорично опровергаха появилите се информации, че стадионът е бил заключван, уточниха, че спортното съоръжение е било отключено в 6.30 тази сутрин и който е искал свободно е можел да влезе на територията на "Българска армия". Полицейското присъствие остава засилено.
Очаква се тази вечер феновете на футболен клуб ЦСКА АД, който е в несъстоятелност, да бъдат допуснати до стадиона, за да наблюдават тренировката на отбора. Това съобщи синдикът на клуба Дора Милева, след като се срещна с Гриша Ганчев на стадион "Българска армия". 
Служителите са напуснали. Имаше издадена заповед за недопускане на външни лица, които са без трудови договори, но се оказа, че след като разговаряхме, заповедта бе скъсана вече. Съгласихме се, че трябва да има тренировка и че феновете ще бъдат допуснати. Не трябва да има ескалация на напрежението и феновете трябва да се държат възпитано.
По-рано днес се появи информация, че представители на една от фракциите на привържениците на клуба, са заключили съоръжението. Това беше опровергано от тях категорично.
Няма такова нещо. Ето стадионът е отворен, стадионът се отваря всяка сутрин в 6.30 до 10 часа вечерта работи, защото има хора, които играят тука. Това е. Ако намерите някой, който да е бил върнат, просто ми го пратете тука.
Полицейското присъствие около стадион Българска армия ще остане и тази вечер, за да не се допуснат безредици. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.