Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София са задържани 162 нелегални имигранти

Други 45 са арестувани при опит да преминат нелегално в Сърбия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Общо 162 нелегални имигранти - мъже, жени и деца са задържани при операция на МВР в столичния квартал "Модерно предградие". Предполага се, че всички те са пристигнали в страната през последните 24 часа. Мигрантите са били настанени по различни къщи. Сред задържаните има цели семейства с бебета. Мигрантите са от Сирия, Афганистан и Ирак. Операцията на полицията продължава с претърсване на още жилища в района.  Образувани са 3 дела срещу хората, предоставили имотите си за настаняване.

Шефът на СДВР гл. комисар Младен Маринов обеща подобни акции да бъдат ежедневие.

Освен да установяваме незаконно пребиваващи такива, нашата цел е да привеждаме в известност и да контролираме териториите, където има концентрация на законно пребиваващи и такива, които чакат статут, да не се допускат нарушения на обществения ред. Така че нашето присъствие там е задължително и ще бъде продължително.


Български гранични полицаи са задържали 45 мигранти при опита им да преминат нелегално от България в Сърбия. 13 афганистанци и 13 пакистанци са заловени близо до село Извор махала, община Кула. При друг случай близо до Брегово са хванати 12 афганистанци и двама иранци. Рано тази сутрин са заловени още петима афганистанци. Част от мигрантите имат регистрационни карти, издадени от Държавната агенция за бежанците.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.