Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Духова музика звучи в центъра на Кюстендил всяка неделя през август

Снимка: www.mus-art.ru

Градският духов оркестър в Кюстендил ще има концерти всяка неделя през август - първият беше днес на обяд, съобщиха от отдел "Култура" на Общината.

Концертите са от площадката, известна повече като хайд-парка на града, непосредствено до пл. "Велбъжд" и пред централния храм "Св. Богородица".

Десетки, излезли на разходка в неделния ден, почувстваха ритмите на известни български хора, стари градски мелодии от репертоара на духовия оркестър.

Паралелно от 5 до 20 август на огромния екран на Арката до площада ще вървят вечерни прожекции на "София филм фест", първите два филма - "Жажда" и "Вечната Аделайн" вече се извъртяха. Тези и редица други изяви са част от програмата на културните празници "Кюстендилско лято - 2016".

От 10 август започват концертите в рамките на международния фестивал "Великите учители" с конкурс за пианисти и изпълнители на клавирни инструменти под патронажа на кмета на Кюстендил Петър Паунов.

Организатори са Общината, централното читалище "Братство 1869", музикално общество "Александър Скрябин" в България, Руският културно-информационен център в София, Россотрудничество, Национална музикална академия "Панчо Владигеров", Московска държавна консерватория "П.И.Чайковски".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14