Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контролно-пропускателни пунктове ще има и във вътрешността на страната

| обновено на 15.08.16 в 11:47
Снимка: БГНЕС

МВР започва изграждането на контролно-пропускателни пунктове във вътрешността на страната за справяне с трафика на нелегални мигранти. Това съобщи пред "Хоризонт" директорът на Националната полиция главен комисар Христо Трезийски. За момента подобни КПП-та ще бъдат изградени само в района на Бургас:

Изграждането на контролно-пропускателни пунктове, освен на традиционните места, ще има и на второстепенни, третостепенни и горски пътища, така че да предприемем действия още в най-малкия периметър, в който можем да пропуснем хора, които нелегално са пресекли нашата граница. Преди няколко години имаше превоз на бежанци от границата до София с автобуси – 50-местни, след това преминаха на микробуси – 20-местни, докато сега имаме случаи, в по-голямата си част на задържани трафиканти, с леки автомобили, с малки микробуси или с ванове.

В София операции по залавяне на нелегални мигранти се провеждат ежедневно, обясни още директорът на Националната полиция:

И в централната част на столицата, и в квартали, които са в района на Околовръстен път.

В 11 областни дирекции у нас са създадени специални звена от оперативни работници, които да противодействат на трафика на нелегални мигранти, допълни още главен комисар Терзийски.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.