Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При полицейска акция в София са задържани 14 нелегални мигранти

| обновено на 20.08.16 в 17:51
Снимка: БТА
Полицията задържа 14 нелегални имигранти при операция в София, сред които 7 деца на възраст между 1 и 3 години. 
Чуждите граждани са отведени в поделение на МВР за изясняване на самоличността им
След получен сигнал днес преди обед, патрулни автомобили на СДВР са засекли групата на столичния булевард "Сливница" в посока Калотина. При проверката се е оказало, че заловените нямат документи за самоличност. Двама от задържаните са мъже, пет жени и седем малки деца, повечето от които на възраст между 1 и 3 години.
Нелегалните мигранти са отведени в сградата на 9-то районно полицейско управление в София. И в този час продължават разговорите с тях, за да се изясни народността им и, как са пристигнали в града.
От СДВР припомнят, че заради засиления трафик на мигранти последните месеци в София, се провеждат ежедневни проверки. Те са най-активни около Лъвов мост и кварталите "Факултета", "Модерно предградие" и "Орландовци". Криминалисти разказват, че е практика сред каналджиите да превозват през нощта чужденците до София и да ги изоставят близо до входа на града на автомагистрала "Тракия". От там с таксита, мигрантите стигат до центъра на града.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.