Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КАТ започва проверки за шофиране с превишена скорост в цялата страна

Снимка: Николай Христов

Пътната полиция започва проверки за шофиране с превишена скорост в цялата страна. Акцията се провежда едновременно във всички европейски държави, членуващи в международната полицейска мрежа – Тиспол. 


В рамките на операцията Пътна полиция ще следи с радари и камери водачите у нас. За целта във всички областни дирекции на МВР в страната са извадени камерите за максимална ефективност на проверките. Иво Кирилов от Пътна полиция:
Всички възможни автомобили, оборудвани с камери за видеозаснемане на територията на страната, е разпоредено да бъдат извадени на пътното платно
Операцията ще продължи до 28 август. По време на акцията, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват и проверки за застраховка Гражданска отговорност. От МВР допълват, че нарушенията, свързани с превишаване на скоростта, се отчитат като най-срещано нарушение във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за възникването на тежки катастрофи и смъртни случаи. 
Статистиката сочи, че през 2015 година в България превишената скорост продължава да заема най-голям дял в катастрофите по вина на водачите у нас.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.