Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен се открива 12-ото издание на традицонния Есенен театрален салон

Снимка: Театър „Българска армия“

12-ото издание на традиционния Есенен театрален салон се открива тази вечер в Сливен. 

Театралната панорама под Сините камъни продължава с 6 заглавия до 30 септември. 

По традиция Есенният салон в Сливен се открива с премиера на Сливенския драматичен театър. „Дим от незагасена цигара“ с режисьор Васил Василев е по пиесата „Акомпаниаторът“ на живия класик на съвременната руска драма Александър Галин, с участието на Мария Сапунджиева, Георги Кадурин, Мариана Миланова и изгряващата звезда на българското кино Димитър Николов. 
В афиша на салона са шест театрални предизвикателства. Вербатим театърът на Неда Соколовска е представен от шуменския спектакъл „От тука започва България”. Театър 199 гостува със „Самотният Запад“ на скандалния ирландец Мартин Макдона, с който Ивайло Христов взе „Аскеер“, а Малин Кръстев - „Любимец 13“ за актьорско майсторство. 
Театър „Сфумато“ и режисьорския дует Добчев-Младенова представят „ОНОВА НЕЩО, дето тебе те вижда целия, а ти му виждаш само окото“ - театрално зрелище с енергия от българския фолклор и Радичковите разкази за тенци, вампири и самовили. 
Финалът на 30 септември е с топ представлението на Теди Москов „Професия лъжец“,  в което забавният прочит на клишираните исторически събития е като влизане от страната на лъжата в страната на истината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14