Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламена Мангова е звездата в музикалния маратон "Обичам Шостакович"

Пламена Мангова
Снимка: БГНЕС

И България се присъединява към събитията по света, с които се отбелязва 110-годишнината от рождението на великия руски композитор Дмитрий Шостакович - в София на рождения му ден, 25 септември, публиката може да проследи истински музикален маратон в концертния комплекс "България" от 11 до 21.30 часа с много от неговите най-известни камерни и симфонични произведения.

Денят, наречен "Обичам Шостакович", ще завърши с концерт на Софийската филхармония под диригентството на Станислав Ушев и солисти блестящите Пламена Мангова - пиано и Вим ван Хеселт - тромпет.

Едва ли след Шостакович са се родили такива невероятни гении - казва в интервю за предаването "Неделя 150" Пламена Мангова, която има два издадени албума с музика на композитора, единият от които награден с Diapason d'Or във Франция. Тя често изпълнява на сцена неговия Концерт №1 за пиано, тромпет и оркестър, който ще звучи и вечерта на рождения му ден в София.

Чуйте цялото интервю с Пламена Мангова в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14