Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 години по-късно: Новогодишен концерт в НДК

Снимка: БУЛФОТО

"Бляскав финален щрих на XXX-то издание на Новогодишния музикален фестивал" - така организаторите определят Новогодишния концерт в зала 1 на Националния дворец на културата в първия ден на новата 2017 година. Той ще премине под мотото “30 години по-късно”.

Началото е в 18.30 ч., а на сцената ще бъдат Фестивалният оркестър, дирижиран от Мартин Пантелеев и солисти с международна кариера - пианистът Людмил Ангелов, първият тромпетист на Кралския Концертгебау оркестър Мирослав Петков и световноизвестният германски тромбонист Михаел Масонг.


Фестивалният симфоничен оркестър ще изпълни творби от Панчо Владигеров, Любомир Пипков, Игор Стравински, Сергей Рахманинов, Джордж Гершуин, Ленард Бърнстейн, Артуро Маркес.

Повече за концерта чуйте в интервюто с Веско Пантелеев-Ешкенази - музикален съветник на НДК. В звуковия файл можете да чуете и негово изпълнение от Новогодишния концерт в НДК на 1 януари 2016 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14