Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чавдар Николов: В. "Прас прес" залага на публицистика – остра и хаплива

Снимка: БГНЕС

За по-малко от 10 минути издателите на вестник "Прас прес" разпродадоха последните 50 броя от първото издание. Десетки столичани чакаха на опашка под дъжда на площад "Славейков" в центъра на София, за да си купят по един брой. 

Нетърпеливите читатели едва дочакаха появата на издателите точно в 12.00 часа и настана истинска суматоха в опита да си купят вестника и да стиснат ръката на авторите, но пък получиха бонус – срещу два лева с вестника вървеше карикатура от Тео Ушев, авторът на номинирания за "Оскар" филм "Сляпата Вайша", който също е сътрудник на изданието. Карикатуристите не скриха изненадата си от големия интерес. Чавдар Николов коментира:
Хората са толкова жадни за нещо автентично. Зад него не стоят някакви такива – "змиите от главата на Медуза", ние залагаме на публицистика – остра, хаплива. Време е да се ядосаме, време е да изокаме, време е да станем по-невъзпитани.

На 15 март излиза вторият брой. Той ще се разпространява по алтернативен начин, с преки продажби на определени места, по интернет с наложен платеж и в книжарници.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14