Румънско агнешко се продава по магазините като българско. Това предупреди в навечерието на Великденските празници председателят на Съюзът на говедовъдите Димитър Зоров. По думите му близо половината от агнешкото месо е родно, а останалото – внос.
Румънски агнета влизат в български кланици и ги колят, и ги представят за български агнета, защото са по-евтини. В Румъния има субсидия на заклано агне, което фактически подобрява цената, но трябва да се знае, че румънското агнешко е с много по-лоши вкусови качества.
Един от начините потребителите да се ориентират е цената. По думите на Зоров килограм българско агнешко се търгува за 13 лева и 60 стотинки.
Българският културен институт в Берлин (БКИ-Берлин), НУИИ "Илия Петров" - София и галерия "Дебют" представят експозиция от икони и живопис на Станимир..
В рубриката "Темите на деня" разговаряхме с Милена Статева , доктор по психология и социален психолог, която ни разказа за един иновативен метод за..
"Черно хайку", новата стихосбирка на поетесата Яна Букова имаше едновременна премиера на три езика в България, Гърция и САЩ в три издателства с богата..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg