Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Девин ще получи нова апаратура по проект за трансгранично сътрудничество

Лечебното заведение спечели проект по трансгранично сътрудничество между България и Гърция на стойност 327 00 евро

Болницата в Девин спечели проект по трансгранично сътрудничество между България и Гърция на стойност 327 00 евро, който ще подпомогне развитието на лечебното заведение и ще осигури нова модерна апаратура. Лекарите от българска страна ще си партнират с гръцките си колеги, тъй като към проекта е включен и Съюзът на кардиолозите от Северна Гърция.

До края на тази и началото на следващата година ръководството на болницата очаква модерната апаратура да бъде въведена в експлоатация, каза изпълнителният директор Радка Грозданова:
Проектът е насочен преди всичко към болни, така наречените "социално значими" - сърдечно-съдови и урологични ,случаи и апаратурата е насочена именно в тази посока - профилактика и лечение на заболявания в такива отдалечени и трудно достъпни места, от двете страни на двете държави -  България и Гърция. Ще си партнираме с една голяма солунска болница. От българска страна, освен нашата болница е и ДКЦ към "Александровска болница", а там ще бъде изградена една модерна, наречена вече телемедицина или онлайн връзка  - за такива тежки случаи сме се договорили, които в момента да бъдат консултирани с тесни и по-високи специалисти, с които разполага "Александровска болница".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.