Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "Орлин Анастасов" представя Софийска оперна панорама

Големият бас Орлин Анастасов е председател на фондация, носеща неговото име. Той гостува в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт", за да представи две предстоящи събития - Софийска оперна панорама на 22 юни в зала 1 на НДК и Оперния фестивал "Дионисия", който ще се проведе на остров Корфу през септември.

Вече познаваме Орлин Анастасов като организатор на оперни събития - поприще, в което влага много жар. В края на 2016 година той организира впечатляващата постановка на операта "Кармен" от Бизе, като привлече за участие в главната роля на Колодрума в Пловдив оперната звезда Анита Рачвилишвили .

Чуйте в звуковия файл какво разказва Орлин Анастасов за предстоящите прояви.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14