Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френска романтика в албум с участието на цигуларя Светлин Русев

В рубриката "Нов компактдиск" на предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" беше представен албум, записан с участието на блестящия български цигулар Светлин Русев, с музика на композиторите от Северна Франция Едуард Лало и Албер Русел.

Албумът включва Испанска симфония за цигулка и оркестър от Лало със солист Светлин Русев, Концерт за пиано, опус 36 на Албер Русел, в който солира Ален Раес, и Концерт за малък оркестър от Русел, където се изявява самостоятелно Оркестъра на Дуе под диригентството на Жан-Жак Канторов.

Светлин Русев свири толкова виртуозно, че испанските ритми наелектризират слушателя от първата до последната нота, четем в каталога на издателството.

За интересната история, която стои зад този звукозаписен проект, разказва в интервю Светлин Русев. Чуйте от звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14