Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пети фолклорен фестивал за хора със специфични потребности в Смолян

Снимка: БГНЕС
Смолян е домакин на петия фолклорен фестивал за хора със специфични потребности под наслов „Открий себе си и мечтай!“ Организатор е Фондация „Център за устойчиво развитие, образование и напредък“ в Неделино, с финансовата подкрепа на Агенцията за хора с увреждания, под патронажа на евродепутата Владимир Уручев.

Над 700 изпълнители от 50 съюзни организации на хора с увреждания от цялата страна ще имат творческа изява през уикенда. Участие са заявили и групи от Сърбия, Македония и Гърция.
Според регламента изпълненията включват 2 групови песни, един дует и солова изява.
Фолклорната проява има състезателен характер, като участниците ще бъдат оценявани от професионално жури, с председател проф. Милчо Василев - ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.
По установена вече традиция във фоайето на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ ще има изложение на различни изделия и сувенири, изработени от хора с увреждания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14