Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петият фестивал "Лятна случка" се провежда в местността "Карандила" край Сливен

Снимка: БГНЕС

Петият фестивал "Лятна случка" се провежда в местността "Карандила" край Сливен. Мотото тази година е "Лятна случка без пластмасови изделия". 

Фестивалът е насочен към съвременните форми на изкуство и природосъобразен живот.

Над 500 участници от България, Испания, Гърция, Румъния и Унгария се представят в тридневния фестивал  на "Карандила“, съобщи организаторът  на събитието Росен Русев.

За всеки общо взето има по нещо. Спортни занимания, стена за катерене, детски кът с представления за децата, куклен театър, уличен куклен театър, циркови артисти, жонглиране, въртене на огньове и др. Има и духовни занимания като йога и тай чи.


Тази вечер проявите продължават с концерти на групи от Солун, София, Букурещ и Барселона. Утре предстои надсвирване на малката сцена  на поляната на детски кът "Кълвача“. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14