Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестът на жителите на "Княжево" и "Владая" затвори за кратко международния път Е-79

| обновено на 30.07.17 в 18:00
Снимка: Мария Филева

Движението по международния път е-79 е спряно в района на Княжево въпреки предварителната уговорка между полиция и протестиращи да няма блокада на натоварения международен път. Първоначално автомобилите бяха пропускани на всеки пет минути, но, за да бъде по-атрактивен протестът, жителите на Княжево и Владая се хванаха на хоро на пешеходната пътека. В отговор между 17,30 и 18.00 часа полицията спря движението. Малко след това то отново беше пуснато.

Гражданите недоволстват от спираенто на маршрутната линия 22 и движението само сутрин и вечер на автобус номер 58. Протестиращите искат и премахване на съоръженията "легнал полицай" и заместването им със светофари и изграждане на улично осветление във Владайското дефиле по пътя София-Перник. Те призоваха на председателя на Комисията по транспорт в Столична община Екатерина Йорданова да подаде оставка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.