Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сбогуване с Величко Чолаков

Снимка: БНР

Стотици се поклониха пред тленните останки на бронзовия олимпийски медалист Величко Чолаков. Щангистът, известен с прозвището Железния, почина внезапно в неделя. Общините Смолян и Неделино обявиха ден на траур, а днес големият ни спортист ще бъде изпратен в бял ковчег.

Ние сме от 23 години заедно. Винаги сме били големи приятели. Аз отгледах едно дете от 12-годишно, до 35. Не можах повече да се преборя с природата, за да бъде щастлив, думи на първият треньор на Величко Чолаков – Константин Грозданов.

Загубихме едно от най-емблематичните имена в нашия спорт. Един голям приятел. Невероятен човек. Ненапразно той се казва Величко, той си е велик, сподели Златан Ванев – треньор на Величко Чолаков в Азербайджан.

Той беше всичко тук. Той направи клуб, събра деца. Не мога да повярвам. Не искам. Добряк, душа човек. Той ще си остане Величко, сподели Милка Манева, която заедно с Величко Чолаков работи за развитието на вдигането на тежести в Смолян.

Репортаж от поклонението на Величко Чолаков на Радостина Чернокова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.