Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взрив в лондонското метро

Снимка: БГНЕС










Взрив избухна в лондонското метро, предадоха световните агенции. По предварителни данни, няколко души са получили наранявания. Вестник „Метро” съобщи за хора с изгаряния по лицето. 

Снимка

Инцидентът стана на метростанция „Парсънс грийн”. Станцията е затворена, районът е отцепен. Полицейски и медицински екипи вече са на мястото.

Граждани публикуват снимки от инцидента в социалните мрежи. На някои от тях се вижда бяла кофа, тлееща във влака.

Според вестник „Сън“ няколко души са получили изгаряния по лицето. На мястото са пристигнали службите за спешна помощ.
Кореспондентът на Би Би Си Риз Латийф разказа за паника, писъци и бягащи хора. Лондонската пожарникарска служба съобщи, че сигнал за експлозията е получен в 08:21 ч. местно време.

Посолството в Лондон е отправило запитване към местните власти за пострадали български граждани при инцидента в метростанция „Парсънс Грийн” в британската столица от тази сутрин, съобщиха от МВнР.

Към този момент полицейските власти не съобщават допълнителни детайли за инцидента. На мястото са изпратени екипи на лондонската полиция и линейки. Към 12.00 ч българско време няма информация за жертви при инцидента.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Лондон: + 442075813144 и + 442075849400


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.