Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремена Николова и Антон Мартинов създават Music for Two

Кремена Николова и Антон Мартинов
Снимка: личен архив

Преди да се превърне в концертно турне в доста български градове, Music for Two започва като мащабен звукозаписен проект. Главните роли в него са за цигуларите Кремена Николова и Антон Мартинов - българка и руснак, които често свирят заедно и все по-често - без друг акомпанимент.


Цигулковото дуо е интересен и предизвикателен ансамбъл. В първите два албума, вече реализирани от изпълнителите, са включени произведения от барока и съвременни пиеси с барокови елементи. Антон Мартинов е автор на някои от сюитите в Music for Two, а идеята е във всеки компактдиск да има и поне едно произведение с фолклорни мотиви от различни държави. Първите избрани са от Швейцария и България.

След успеха на първите два албума от поредицата Music for Two и положителните отзиви от професионалисти и люботели, Кремена Николова и Антон Мартинов пристигат в България за турне, което започва на 29 септември в Първо студио на БНР и ще продължи на 30 септември в Радио Пловдив, а в първите дни на октомври в Казанлък, Бургас и Сливен.

В интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" цигуларката Кремена Николова изрази радостта си от предстоящата среща с родната публика. Чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14