Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сребърна Янтра“ събра в Търново 90 млади таланти от 13 държави

90 млади таланти от тринадесет държави излизат на музикалната сцена във Велико Търново. От днес до неделя старата столица е домакин на петнадесетото издание на международния певчевски конкурс „Сребърна Янтра“.

Певците са от 5 до 25 години и са разделени в четири групи. За първи път в конкурсната програма е създадена категория за семейни групи. Председател на професионалното жури е Силвия Кацарова, а сред оценителите е младата великотърновска певица Ива Ангеличева, която наскоро организира първия по рода си в Лондон фестивал на българската общност „Дива роза“.

Международният конкурс „Сребърна Янтра“ се провежда във великотърновския театър „Константин Кисимов“.

Зрителите могат да разгледат изложба - живопис на Гергана Йовчева, както и експозиция от наградени творби в конкурса за детска рисунка „Три звездички“, организиран от фондация „Ангели от Лим“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14