Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тереза Мей намекна в интервю, че може да се лиши от външния министър Борис Джонсън

Тереза Мей
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Тереза Мей намекна в интервю, че може да се лиши от външния министър Борис Джонсън. В интервю за „Сънди таймс“ Тереза Мей каза, че тя не бяга от предизвикателствата и че нейна работа е да осигури най-добрите хора в кабинета.

Никога не е било в стила ми да се крия от предизвикателствата и няма да го направя и сега, заявява Тереза Мей в интервюто за „Сънди таймс" в отговор на въпрос какви са плановете ѝ за Борис Джонсън, който, макар и да се обяви в нейна подкрепа, подронва авторитета ѝ, като излага свои виждания за Брекзит. Премиерът допълва, че е нейна работа да гарантира, че в кабинета ѝ са най-добрите хора, най-способните в партията.

Изявлението на Тереза Мей се тълкува като явен знак, че тя е готова да извърши промени в кабинета и да се лиши от услугите на Борис Джонсън и други неудобни министри. В коментар на интервюто на Тереза Мей, „Скай нюз“ съобщава, че премиерът вероятно ще направи промени в кабинета незабавно след срещата на Европейския съвет на 19 и 20 октомври.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.