Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Братята Веско и Мартин Пантелееви заедно на сцената по покана на Софийската филхармония

Братята Веско и Мартин Пантелееви
Снимка: Софийска филхармония

На 26 октомври от 19 часа в зала "България" Веско Пантелеев-Ешкенази ще солира, а Мартин Пантелеев ще дирижира Софийската филхармония по покана на новия директор Найден Тодоров. Ще прозвучат Концерт за цигулка и оркестър №5 от Волфганг Амадеус Моцарт и Симфония №1 "Титан" от Густав Малер.

За мен винаги е чест да съм на софийска сцена и със Софийската филхармония - израснал съм с този оркестър от дете и за мен той означава много! Наистина животът ми минава малко по малко, връщайки се към този оркестър, така че за мен е много важно. А сега с Мартин да сме заедно на софийска сцена отново - за нас също е събитие и се надяваме да зарадваме публиката - сподели Веско Пантелеев-Ешкенази в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт".

Мартин Пантелеев добави:
Искахме да направим едно малко дежавю отпреди 13 години, когато аз дебютирах със Софийска филхармония с Малер - Първа симфония. Тъй като сега е едно малко завръщане към София, искахме да си спомним тези времена.

Интересни подробности разказват двамата именити музиканти за избора си на програма, за срещата си преди броени дни с плевенската публика и за предстоящите си ангажименти през новия сезон. Чуйте интервюто и документални записи от предишни техни концерти със Софийската филхармония в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14