Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фотоизложба в Бургас показва светите места за християните

Поглед към днешен Витлеем
Снимка: Снимка: Магдалена Гигова

Фотоекспозиция в бургаската  галерия "Георги Баев" показва светите места за християните. Тя е в резултат на поклоническо пътуване до Витлеем и Назарет.

Неизменните маршрути, приемащи милиони вярващи всяка година могат да се видят в снимките на Бина Каус и Любомир Калудов.
Бяхме на мястото, където се е родил Иисус Христос, бяхме на река Йордан, където се потопихме - обясни Калудов. 
В изложбата са и фотосите от Ерихон.
Това е най-древният град, населен и до днес. В него видяхме смокинята, на която се е качил митаря,богаташа Захей, искал да види Иисус Христос. Господ го вижда и му казва: "Слез Захей, тази вечер ще ти бъда на гости у дома". Така става и спасението на този дом - припомня Каус. 
Експозицията остава отворена до средата на януари



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14