Производители на храни и Националният център за обществено здраве започват съвместна работа в училищата за повишаване на здравните знания на подрастващите, свързани с храненето. Това съобщи във Велико Търново Филип Хайвазян, председател на неправителствената организация „Задруга за чиста храна“.
Около 40 утвърдени български производители на храни започват обществена дискусия за това какво е чиста храна. Целта на работата в училищата е:
Популяризираме културата как децата да избират храни, как децата да правят връзка между отделните съставки и тяхното здраве. Ще създаваме опит как те да пазаруват и как сами да си приготвят храната.
Предстои организацията да създаде кошница с продукти еталони и критериите, на които да отговарят чистите храни.
Отскоро в ръцете на специалистите и любознателните читатели е едно интересно издание, плод на дългогодишен труд – каталог на библиотеката на Осман..
С комедията на Шекспир "Напразни усилия на любовта" Арт театър ще отбележи 94-тия рожден ден на проф. Надежда Сейкова. Тя е режисьор на спектакъла. А..
Тази вечер, от 19 ч. в Артиум център Несебър , посетителите ще имат възможността да се пренесат в Париж. В морския град се готви концерт, вдъхновен от..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg