Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Търговище започва фестивал на спектакли за деца "Вълшебната завеса"

В Търговище започва XIX Международен театрален фестивал на спектакли за деца "Вълшебната завеса". В него са включени постановки на 13 театрални колектива от нашата страна, Италия, Хърватия, Македония и Русия.

Фестивалът ще премине под мотото "Приказна мозайка", а спектаклите, включени в програмата и подбрани от Богдана Костуркова, са участвали в театрални фестивали и са носители на престижни награди, обясни директорът на Драматчния театър в Търговище Петър Петров:

"Имаме и една нова дискусионна тема. Това е "Театралното изкуство и образование - криза и перспективи". Театърът и образованието, те трябва да вървят за мен ръка за ръка".

Фестивалът "Вълшебната завеса" завършва в петък, когато ще бъдат връчени наградите на най-добрите театрални творци и колективи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14