Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Явор Велчев-Яви представи новата си песен

Явор Велчев-Яви, фронтменът на група Indigo Kids, който гради и успешна солова кариера, представи новия видеоклип към песента Аbout you, записана в Дрезден, в ефира на БНР.

"Песента е специална поради много причини. Тя е продукт на моята съвместна работа с Коко - Константин Свещаров, виртуозен джаз пианист, който живее в Дрезден от 20 години", разказва в предаването "Закуска на тревата" по "Хоризонт". Видеоклипът към песента е заснет в Бургас изцяло на телефон от Веси Бонева, също музикален изпълнител и продуцент.

През август  Indigo Kids ще участват в престижното 21-во издание на Международния джаз фестивал в Банско, а преди това на 15 юни ще имат среща със столичната публика в Студио 5.

Групата твори в стил поп, соул, фънк, която в момента  работи активно по парчетата в първия албум на бандата. Яви е основният вокалист и китарист, а в групата влизат още Богомил Енчев - барабани, Димитър Горчаков - клавишни, Радослав Славчев-Ривърмен - бас китара и Владислав Мичев - тромбон и тромпет.

"До преди няколко години пишех за любов. Тази тема в един момент започна да се изчерпва за мен, защото в съзнанието ми започнаха да се появяват по-належащи  и наболели теми. В момента за мен е много актуално невежеството, което цари навсякъде и което причинява много  щети. Искам да отправя послание към хората да се усъвършенстват духовно, мисловно и интелектуално. Неграмотността в момента ме провокира да творя музика и да пиша, а чрез музикалните си послания искам да подканя хората да минат една крачна напред.", казва музикантът.

Още - от интервюто на Валерия Николова с Явор Велчев-Яви от група Indigo Kids, отличена от слушателите на конкурса Пролет 2018.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14