Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С китара вместо билет на Бургас Джем

Морската гара в Бургас се  превръща във фестивална зона. Китаристи от всички стилове, които свирят в поп, рок, джаз, фънк, блус или алтернативни групи, се включват във второто издание на Бургас Джем.

"Китара най-добре може да изрази характера на човека, който стои зад този инструмент", подчерта китаристът на група "Сигнал" Александър Мариновски излиза на сцената с още утвърдени имена.

Стунджи също се включва в  Бургас Джем със силни изпълнения:
"Като дует с китара и тъпан ще си направим една фолклорна композиция по мотиви на "Дилмано, Дилберо". Ще направим и едно дръм шоу с Николай Тошев", уточни той.

"Чудесна идея с висока посещаемост и качествени музикант", добави световно известният Николо Коцев ще вземе зарадва феновете на Бургас Джем с музиката на Дийп Пърпъл (Deep Purple).

На уникалното събитие може да влезете с китара вместо с билет, а финалното парче, което ще изсвирят заедно поне 100 китаристи ще бъде на Джими Хендрикс.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14