Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложбата "Магията на туша" показва в Търговище художникът Цончо Денев

150 творби на художника Цончо Денев са подредени в изложба под мотото "Магията на туша" в художествената галерия "Проф. Никола Маринов" в Търговище.

Цончо Денев не рисува по познатия начин с перо, а открива магия в нестандартното боравене с материала, в смелостта да експериментира и да разшири технологичния диапазон на изразните средства.

"Изложбата е от рисунки с туш, но поднесени по един по-нестандартен начин и по една моя открита техника. Може би и тука е скрито и заглавието на изложбата "Магията на туша", разказа за БНР художникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14