Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е кулминацията на пленера по дървопластика в град Елин Пелин

Снимка: архив

Днес в град Елин Пелин ще бъде кулминацията на пленера по дървопластика, посветен на творчеството на писателя Елин Пелин. Дървените скулптури ще бъдат експонирани в градския парк.

В пленера участват 5-ма млади и талантливи съвременни творци - Боян Султанов, Боян Александров, Антон Георгиев и Валентин Митев. Единствената жена в групата е Катерина Бурова, която живее в град Елин Пелин.

"Идеята на пленера е, да се запознаем с хората и да видят как протичат точно процесите“, разказа Бурова.

Всеки от участниците е създал по една творба, която ще подари на града:

"Валентин Митев направи един страхотен балон, все едно човек е хванал едно глухарче и го издухва и се пръсва нагоре във въздуха. Боян Султанов направи едно разкошно пиле, което стои в пространството по най-естествения начин. Боян Александров направи една много хубава тема, която е - "Вяра, надежда и любов" .Антон Георгиев едно красиво цвете минзухар. И аз, Катерина Бурова се представям с един клоун, но не тъжен“, допълни още Бурова.

Творбите ще бъдат експонирани за постоянно в градския парк на Елин Пелин. Пленерът приключва тази вечер с изложба на дървените скулптури, концерт и хоро на площада под надслов "Съботно хорище".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14