Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен събира номинации за наградите "Добри Чинтулов" и "Д-р Иван Селимински" за 2018 г.

Снимка: БГНЕС

Община Сливен събира номинации за наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” и за наградата за публицистика и краеведческа дейност „Д-р Иван Селимински” за 2018 г. Те са индивидуални и се връчват в навечерието на празника на Сливен - 26 октомври.

Предложения и за двете награди могат да се правят от неправителнствени, граждански и културни организации, творчески обединения и инициативни комитети. Всяка организация има право само на едно предложение, каза Дора Чанева, главен експерт в общинската администрация:

"Не могат да бъдат предлагани лица, на които вече са присъждани. Има постъпили предложения. Надяваме се да постъпят и други, за да може комисиите да имат по богат избор".

Номинациите ще се приемат в срок до трети септември в деловодството на общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14