Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха празниците на изкуствата "Аполония"

Снимка: apollonia.bg

Празниците на изкуствата "Аполония" бяха открити с концерт на Младежката филхармония на амфитеатъра в Созопол.  

Концертът започна с инструментално изпълнение на "Хабанера" от операта "Кармен". Минути преди да излезе на сцената като солист на оркестъра виртуозният млад цигулар Кай Орлинов каза:

"Аз обичам да изразявам емоцията си към публиката най-вече."

"Откриваме един от най-подкрепяните фестивали", заяви кметът на града Панайот Рейзи. "Всичко, което е култура, в продължение на тази десет дена е в Созопол."

С голяма ретроспективна изложба се представя на Аполония именития български художник Гради Асса. Той е и новият носител на награда "Аполон Токсофорос." За него директорът на фондация Аполония Маргарита Димитрова каза:

"Тази година тази награда отива при един, художник който ние страшно много обичаме." 

Три концерта, представяне на книгата на Георги Господинов "Вашите наши тела" и хитовият спектакъл "Чамкория" са акцентите от програма на втория ден на "Аполония".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14