Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Споделени емоции в първия ден на детската градина

БНР Новини
Таня Любенова и Радостина Стоянова
Снимка: Кирил Чобанов

Готови ли сме психически, ние родителите, за новото начало - детска градина? Това е труден период на адаптация за детето, а и за нас. Как да балансираме емоциите си и как да направим „трудното“ по-лесно? Раздялата с родителите поражда страхове – така се появяват симптомите на стреса, а той се отразява на физическото състояние при малките деца. Как да мотивираме и подготвим децата, така че този преход да бъде лесно преодолим? Как да разговаряме с тях и за какво да внимаваме при поява на нетипично поведение у децата? На тези и други въпроси ни отговаря Радостина Стоянова, детски клиничен психолог с основна дейност превенция и интервенция на емоционални и поведенчески отклонения. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Журналистът Анна Заркова

Анна Заркова: Журналистиката у нас продължава да е замествана от пиара

Свободна ли е журналистиката в България и каква е цената на свободата? Каква е съдбата на разследващите журналисти у нас? Това е темата на предаването "Законът и Темида", гост е журналистът Анна Заркова . "Следя реакциите на това, че лидерът на партия "Възраждане" си позволи да се опита да изгони от държавния пресклуб журналисти от определени медии,..

публикувано на 07.10.22 в 12:40

Националистите в Босна се провалиха: Двама от трима президенти са социалдемократи

На 2 октомври в Босна и Херцеговина се проведоха общи избори – за членове на колективното босненско Председателство, за народни представители в Долната камара на националния парламент, на парламентите на двете съставни единици, както и в парламентите на десетте кантона на Мюсюлманско-хърватската федерация. В Република Сръбска също така избираха..

публикувано на 07.10.22 в 11:15

Христо Коликов и музиката като образователно пътешествие

Музиката е най-прекият път към човека и тези дни тя достига до емоциите и съзнанието на слушателите в Пловдив с тазгодишното издание на GuitArt Festival.  До 9 октомври фестивалът ще представи вълнуващи концерти, майсторски класове на виртуозите на китарата проф. Марко Тамайо и Костас Коциолис, различни музикални работилници и Международен музикален..

публикувано на 07.10.22 в 10:30

Христо Панчугов: Моделът ГЕРБ счупи управлението на България, но нов така и не се случи

Още преди Централната избирателна комисия да обяви официално резултатите от поредните предсрочни избори, парламентарно представените формации вече започнаха да се групират – да си отправят предложения за бъдещи управленски коалиции, но и да ги отказват. Някои все пак оставиха вратата за преговори открехната. Каква е "фактическата обстановка" и какви –..

публикувано на 07.10.22 в 10:20

Д-р Велина Андонова или за чудото да помагаш

Велина Андонова е д-р по Религиозна педагогика и учител в храм “Рождество Христово“ в район “Младост“ в столицата. Тя организира много доброволчески благотворителни акции в храма. Организира ги с помощта на децата, които идват в храма. Казва, че повечето акции започват с “размерите на грахово зърно и се разрастват с годините“. Вярва в чудесата и..

публикувано на 07.10.22 в 08:31