Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Споделени емоции в първия ден на детската градина

{ include file="./partials/authors.html" } БНР Новини
Таня Любенова и Радостина Стоянова
Снимка: Кирил Чобанов

Готови ли сме психически, ние родителите, за новото начало - детска градина? Това е труден период на адаптация за детето, а и за нас. Как да балансираме емоциите си и как да направим „трудното“ по-лесно? Раздялата с родителите поражда страхове – така се появяват симптомите на стреса, а той се отразява на физическото състояние при малките деца. Как да мотивираме и подготвим децата, така че този преход да бъде лесно преодолим? Как да разговаряме с тях и за какво да внимаваме при поява на нетипично поведение у децата? На тези и други въпроси ни отговаря Радостина Стоянова, детски клиничен психолог с основна дейност превенция и интервенция на емоционални и поведенчески отклонения. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Световен ден за борба с болестта на Алцхаймер

21 септември се отбелязва като Световен ден на болните от Алцхаймер. Този ден се чества ежегодно от 1994 г. по инициатива на Международната организация за борба с болестта на Алцхаймер. Болестта на Алцхаймер е най-честата причина за деменция. Тя обхваща около 70 процента от случаите. По последни данни, страдащите в света са 47 милиона...

публикувано на 21.09.21 в 09:04

Тодор Митов - да вдъхновяваш другите за бизнес

Тодор Митов е млад човек, който си е поставил за цел да вдъхнови и мотивира други млади хора да се възползват от програми, които ще им покажат как се развива бизнес в чужда среда.Той е мениджър проекти в ICT cluster. Програмата „Еразъм за млади предприемачи” е трансгранична програма за обмен, която предоставя на нови или бъдещи предприемачи..

обновено на 21.09.21 в 08:19

Кой ще представи българския бизнес в най-голямото финтех изложение в Европа

Кой и как ще представи българския иновативен бизнес на стартиращото на 21 септември финтех изложение Money 20/20 в Амстердам? В какво ще се изразява участието и подкрепата за българските фирми от Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия и от Българската агенция за инвестиции Какви проблеми решават и какви иновации ще..

обновено на 20.09.21 в 11:07
Ваня Нушева

Не видяхме съдържателно визиите за реформа в изтеклите предизборни кампании

46-ият парламент приключи работата си. Второто служебно правителство до голяма степен повтори кадровия състав на старото. За първи път българите ще гласуват и за президент и вицепрезидент, и на парламентарни избори. Много наблюдатели прогнозират, че ситуацията в парламента ще бъде подобна и след третия вот . Какво не направиха..

публикувано на 20.09.21 в 10:18

Памет, социални аспекти на спомена

Кой определя какво да помним, има ли фалшивата памет или по-скоро говорим за фалшива интерпретация на паметта, лична ли е винаги паметта и каква роля играе Колективната памет в процеса на помненето, социални аспекти на спомена, какви са разликите между история и памет, как се конструира паметта на едно общество, памет и травма и по какъв начин едно..

публикувано на 20.09.21 в 09:27