Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира кампанията „Създай книга с БНР-Бургас"

Снимка: БТА

Радио Бургас започва кампания  „Създай книга с БНР-Бургас". Всеки участник от 6 до 16 години може да предложи история или сборник с истории, както и рисунки към тях. Победителите ще бъдат обявени на 23-и април в Световния ден на четенето.

Създай книга с БНР-Бургас"  е конкурс за истински писатели, които разказват интересни истории. Те ще бъдат събрани в книжка, която медията ще подари на вашето училище и на детския отдел на регионалната библиотека "Пейо Яворов" в Бургас. Каква е целта на този конкурс, обяснява директорът на радио Бургас Кирил Костадинов:

"За трета поредна година кампанията на БНР-Бургас е в подкрепа на стимулиране на четенето сред младите хора, както и това да създава собствени истории, които да  оформим като тяхно лично произведение и лично творчество".

До края на месец март следващата година БНР-Бургас ще очаква историите на малките писатели. Авторите на пет от най интересните разкази ще получат и специални награди. Идеята е всяка година да се обогатява детският фонд на библиотеката с книжки, създадени от деца за деца.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14