Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Фестивалът за документален театър в Пловдив

БНР Новини

Между първи и седми октомври ще се състои второто издание на фестивала за документален и социално ангажиран театър - „Театър на отговорността - Форум 2018”.
„Театър на отговорността” е сдружение, чиято основна цел е да развие международна театрална платформа. Основната им задача е да създадат мрежа от артисти и организации, които се обединяват около идеите и целите на социално ангажирания театър, проявяващ се в различни сценични форми: конвенционален театър, пърформанс, клоунада, акция, инсталация и др.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Аксиния Михайлова: Душата мисли без думи

На 23 април в Световния ден на книгата и авторското право гост на "Артефир" е поетесата и преводач Аксиния Михайлова,  Само преди броени дни, като подарък за рождения си ден, поетесата получи авторските екземпляри на третата, публикувана в престижното френското издателство „Галимар“, нейна стихосбирка „Градината на човеците“. Аксиния Михаайлова има три..

публикувано на 23.04.21 в 15:05

Световен ден на книгата и авторското право

23 април е Световният ден на книгата и авторското право. Празникът се отбелязва от 1995 г. с решение на ЮНЕСКО. Датата не е избрана случайно. От този свят си отиват две от най-значимите личности в литературата – Мигел де Сервантес и Уилям Шекспир. Сервантес е познат най-вече с романа си “Дон Кихот“, който се смята за образец на..

публикувано на 23.04.21 в 09:10
Линда Русева

Нежните лица на дамското парти

"Дамско парти" е едно поливалетно мултикултурно предаване...  Не се притеснявайте, това беше шега, "Дамско парти" е едно хумористично предаване на Редакция "Хумор и сатира", хумористично по един нов, различен и модерен начин. Дамско е, защото звучат предимно нежните гласове на българския театър, поскърцват зад микрофона и острите пера на дамския..

публикувано на 23.04.21 в 08:05

Конференция в чест на проф. Шурбанов

Проф. Александър Шурбанов съвсем наскоро издаде  най-новата си поетично-есеистична книга „Закуска с нар“  и така отбеляза своята 80-годишнина.  Учен, специалист по английска литература, уважаван преподавател, филолог с международно признание, с над сто научни изследвания, публикувани у нас и в чужбина, той е известен преводач на Шекспир, Чосър, Милтън,..

публикувано на 22.04.21 в 17:10

Любомир Желев: „Кралят Елен“ и човекът зад куклата – историята на един “Икар“

Номинация за „Икар“ 2021 за спектакъла „Кралят Елен“ получи Държавният куклен театър в Сливен. Това се случи на онлайн събитие, което се проведе в Международния ден на театъра – 27 март, организирано от Съюза на артистите в България. Националните награди „Икар“ се провеждат ежегодно и отбелязват постиженията в областта на драматичния и..

публикувано на 22.04.21 в 14:19