Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Фестивалът за документален театър в Пловдив

БНР Новини

Между първи и седми октомври ще се състои второто издание на фестивала за документален и социално ангажиран театър - „Театър на отговорността - Форум 2018”.
„Театър на отговорността” е сдружение, чиято основна цел е да развие международна театрална платформа. Основната им задача е да създадат мрежа от артисти и организации, които се обединяват около идеите и целите на социално ангажирания театър, проявяващ се в различни сценични форми: конвенционален театър, пърформанс, клоунада, акция, инсталация и др.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Нека забравим тези разкази" на Дилян Еленков

Това са разкази, които ще ви разсмеят, разплачат и ще ви въвлекат в света на Дилян Еленков (1978, София).  Той е писател, музикант и художник. Автор е на стихосбирките "Ципове, копчета, дни" (2011) и "Ангелите ще го отнесат" (2017). Сценарист е на четиринайсет късометражни анимационни филма, които печелят престижни награди на множество международни..

публикувано на 06.12.23 в 18:05
Мартин Кърнолски (вдясно) и Емил Янев

Завладей публиката!

В епизод 519 "Трамвай по желание" среща своята аудитория с потомствения музикант и сценичен педагог Мартин Кърнолски. Всъщност в най-съкратения си вариант визитката на Мартин изглежда така: музикант, магистър по маркетинг и доктор на театралните науки, създател на българско училище в Сингапур, учител по сценично поведение на музикалната сцена, създател..

публикувано на 06.12.23 в 16:35

Новогодишният музикален фестивал в НДК – отново вълнуващи музикални събития

От 13 декември до 1 януари 2024 г. е тазгодишното издание на Новогодишния музикален фестивал, а публиката може да избира измежду разнообразни музикални събития, сред които опери, мюзикъли, класически, фолклорни и джаз концерти, детски музикални събития, оперети, прожекции и др. По традиция в проявите участие вземат както утвърдени имена, така и млади..

публикувано на 06.12.23 в 11:14
Христо Мутафчиев

Христо Мутафчиев: Министърът на културата да е адвокат на сектора, а не PR на правителството

Синдикатите в сектора на културата се обединиха в национален протест под лозунга "Народ без култура е народ без бъдеще!" и се събрират днес пред Министерството на културата, изразявайки недоволството си по повод ниските бюджети за културната сфера. Причината за тяхното недоволство е предстоящият проект за бюджет,..

обновено на 06.12.23 в 10:16
Лапидариум - археологическа експозиция на открито

Археологическото и историческото богатство на град Монтана, представено в Регионалния исторически музей

Монтана е един от българските градове с древна история. След като през 29 г. пр. н.е. римляните създават провинция Мизия, на територията на Северна България, по тези места се разполагат военни части, със задачата постоянно да охраняват завладените земи. През 134 г. от н.е. за първи път името на военния лагер се споменава като "Монтанорум президиум"..

публикувано на 06.12.23 в 08:45