Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една година от наводненията в Бургас и Камено

Снимка: Радио Бургас

Днес се навършва една година от наводненията в общините Бургас и Камено, при които загинаха петима души. В засегнати райони продължава почистването на дерета и речни корита, работи се и по санирането на наводнените къщи.

В едно от най-пострадалите села – Ливада, 34 от наводнените къщи са санирани, а в 12 имота се работи в момента. Хората обаче се тревожат, че бедствието може да се повтори.

Общинският съветник от Камено Иван Кузманов, който е председател на комисията за разпределянето на средствата от даренията, каза:
„Най-важното - Русокастренска река, надолу каналите – това, което трябва да свърши държавата, не е почистено“.

46 хил. квадратни метра площ от дерета и речни корита в Бургаска област са почистени за една година, каза областния управител Вълчо Чолаков. Сега за наводнените райони е осигурен багер:

„Намерили сме вариант чрез съдействието на пожарната, те имат багер, който в близките дни ще отиде на място. Съставили сме по какъв начин да бъде извършена операцията“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.