Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Кабаре“ в Русе

Снимка: ruseopera.com

На 6 април се състоя премиерата на бродуейския мюзикъл „Кабаре“ по либрето на Джо Мастероф, музика на Джон Кендър и текст на Фред Ебб. Диригент е Страцимир Павлов. Хореографията е на Боряна Сечанова, сценографията на Иван Токаджиев, а костюмите на Анна-Мария Токаджиева. Постановката е на режисьора Борис Панкин.
Ето какво споделиха някои от участниците в спектакъла. Ще чуете актьорите Виктор Ибришимов и Борислав Веженов, диригента Страцимир Павлов, режисьора Борис Панкин, директора на русенката опера Иван Кюркчиев и певиците Антонела Петрова и Андреана Николова.


Вторият спектакъл е на 13 април отново в Русе, след това на 18 април ще бъде представен във Варна, на 30 април в Добрич, през май ще бъдат в Гарна Оряховица, Карлово и на 6 юни в Силистра. Според договора до 15 ноември трябва да бъдат изиграни 15 спектакъла.

Ето и действащите лица и изпълнителите:
• Сали – Антоанела Петрова
• Клиф / Конферансието – Виктор Ибришимов, Борислав Веженов
• Фрау Шнайдер – Андриана Николова
• Хер Шулц – Александър Баранов
• Фраулайн Кост – Кремена Ганчева
• Ернст Лудвиг – Мариан Савов
• Лили – Анелия Мънгарова
• Марлене – Лудовика Мелпиняно
• Кит Кат Момиче – Мариела Димитрова
• Кит Кат Момче – Серджо Авакян
• Адолф – Ясен Мокриев

Премиерата на „Кабаре“ на Бродуей е на 20 ноември 1966 г. в постановка на Харолд Принс и сценография на Борис Аронсон, която печели осем награди „Тони“. Играе се до 6 септември 1969 г. – общо 1165 представления. Лондонските продукции от 1993г. и от 2006 получават наградата „Лорънс Оливие“ в различни категории.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Аксепт", "Мистър Биг" и "Дийп Пърпъл" с букет хитове и нови албуми хедлайн в афиша на "Мидалидаре"

Хоп – ето ни вече на терен в Долината на виното, с. Могилово, община Чирпан, нямаме търпение да рокясаме. Четвъртото издание на Midalidare Rock In The Wine Valley ще се проведе от 12 юли (петък) до 14 юли (неделя). Гаранция за погото и доброто настроение за подобно събитие на открито е не само лятото и бирата, пардон – виното, а преди всичко афишът...

публикувано на 08.07.24 в 16:20

В Брюксел аплодират оперни звезди от Полша и Италия в новата постановка на "Турандот"

Тази година музикалната общественост отбелязва стогодишнината от смъртта на бележития оперен композитор Джакомо Пучини. Водещият белгийски театър "Ла Моне" не можеше да подмине тази кръгла годишнина и предложи за финал на сезона нова постановка на последната творба на Пучини – "Турандот". Още повече, че Брюксел е градът, в който композиторът прекарва..

публикувано на 07.07.24 в 08:05

Вердиевите "Сицилиански вечерни" на сцената на Виенската държавна опера

"В постановката от 13 януари 2024 година Игор Головатенко в ролята на Монфорте не само интерпретира въздействащо мелодиите на Верди, но и конфликта между политиката и бащинския дълг. За разлика от него специалистът по белканто Джон Озбърн има малко пространство за извява в ролята на Ариго, и не показва апломба, с който обикновено блести в роли от..

публикувано на 06.07.24 в 07:55

Arbanassi Summer Music събира почитатели на камерната музика

Предстои 14-ото издание на Arbanassi Summer Music от 7 до 12 юли в архитектурния резерват Арбанаси. Организират го контрабасистката Юлита Фъсева и нейният съпруг обоистът Димитри Местдаг. Двамата живеят и работят в Белгия, но оценяват магията на Арбанаси и възможността да правят бутиков фестивал, заобиколени от приятели и съмишленици. "Специалното в..

публикувано на 05.07.24 в 17:05
Константин Илиевски и Симфоничния оркестър на БНР

Последен концерт от сезона на радиосимфониците

Интересен, динамичен, разнообразен бе сезон 2023/2024 на Симфоничния оркестър на БНР. Новият главен диригент на състава Константин Илиевски предложи цялостна концертна програма, в която бе дадено преимущество на някои от най-обещаващите млади български музиканти, оркестър и публика се срещнаха с нови солисти и диригенти, почетени бяха годишнини на..

публикувано на 05.07.24 в 13:10