Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Да посрещнем изгрева заедно на 1 юли

Бъдете с „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ от 5 до 8 часа

{ include file="./partials/authors.html" } БНР Новини
Снимка: БГНЕС

• Посрещане на изгрева от Камен бряг на живо – с Милена Воденичарова и истории, свързани с July Morning.
• Поредица от включвания: Шабла, Крапец, Троянския балкан и гръцките плажове с изгревно настроение и вълнуващи преживявания. Анкета носеща послания свързани с изгрева, новото начало, надеждата, любовта и очакването на залеза, за да бъде отново изгрев на следващия ден.
• Рязко: През хумора към July Morning.
• Ранобудно петленце: „Слънцето“ по Джани Родари.
• Кога и как е започнало празнуването на July Morning у нас и защо адвокат Яни Янев, твърди че началото е положено на варненския плаж? Възможно ли е от България да тръгне инициативата 1 юли да се празнува като: „Световен ден на свободния дух“?
• Национален поклоннически поход „Светият път“, пътуването по пътя на мощите на св. Иван Рилски, което тръгва от Велико Търново.
• Плувно лято в Каварна.

Бъдете с „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ от 5 до 8 часа, за да посрещнем изгрева заедно на 1 юли!

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кметството в село Стеврек

На гости в село Стеврек

Село Стеврек се намира на около 30 километра от градовете Елена, Омуртаг и общинския център Антоново. Разположено е в тясна долина от двете страни на река Стара река и притока ѝ Кара дере. Заобиколено е от високи гористи хълмове. Надморската му височина е около 400 метра. Чиста природа и красиви гледки, спокойствие и тишина, нарушавана само от песните на..

публикувано на 19.06.21 в 07:45

Павол Салай: Правосъдните власти в България не си вършат работата все още

Защо „Репортери без граници“ настояват за разследване финансирането на бившите медии на Делян Пеевски, коментира в „Мрежата“ по програма „Христо Ботев“ Павол Салай с ресор ЕС и Балкани в “Репортери без граници“: „За нас Делян Пеевски е символ на конфликта на интереси и корупцията в медийната сфера в България. Знаем, че той притежаваше,..

обновено на 18.06.21 в 18:26

Доц. Георги Лозанов: Беше важно БНТ да обясни защо прекъсва програмата си

Кога и в какви случаи се иска право на отговор, коментира в „Мрежата“ по програма „Христо Ботев“ доц. Георги Лозанов, медиен анализатор, преподавател във ФЖМК и бивш председател на Съвета за електронни медии (СЕМ). „Законът предвижда, че можеш да поискаш право на отговор, ако се чувстваш засегнат от нещо, което е казано или..

публикувано на 18.06.21 в 16:49
Николай Стайков

Николай Стайков: Който влияе върху правосъдната система, има вечен щит от всяко наказателно преследване

Николай Стайков от Антикоруционния фонд представи своето ново разследване "Говорим си с Господ". Първа част от разследването “Списък за бърз контрол: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие”. Разказът на Ивайла Бакалова за това кой, как и срещу какво урежда дела в Специализирания съд?  Секретни записки на ДАНС до премиера. Искания за..

публикувано на 18.06.21 в 15:53

Нешка Робева: Много пъти казвах истината и винаги получавах шамарите, но продължавах

Тя е най-успешната треньорка по художествена гимнастика в света през 80-те и 90-те години, с нейното име са неразривно свързани най-големите успехи на българската художествена гимнастика и на българските „златни момичета“, както и развитието на световната художествена гимнастика през последните 25 години на ХХ век.  Като хореограф създава..

обновено на 18.06.21 в 14:56