Фичър за нашите котки и нашата прозорливост

БНР Новини
Снимка: Даниела Манолова

„Историята на една малка котка и едни големи гранули“ подхваща една история целенасочено и последователно още от първите секунди на интродукцията, още от първите букви на заглавието. Прави го на пръв поглед съвсем минималистично и непринудено, но много бързо сме въвлечени в сериозен проблем, във важна и глобална тема, която е обременена с толкова негативи, с толкова болезнени предистории, че нашето съучастие неминуемо напуска безпристрастното познавателно слушане и става емоционално преживяване. Искреността и убедителността много си помагат в правенето на фичъри и Моника, авторката на фичъра за котки и за нашата прозорливост, който можете да чуете в събота, постига и двете, защото успява да ни разкаже история за нашите любимци едновременно и съвсем отблизо, и журналистически отдалеч.
Истинска ценност е, особено в ситуация, когато нови фичъри не се появяват, да чуеш автентична история, която не остарява. Грижата ни за природата около нас и умението ни да полагаме смислена грижа, представени не като абстрактна тема за дискусия, а като фокус на драматично лично преживяване, правят от дебюта на Моника Бабалиева като фичър мейкър едно 24-минутно многопластово аудио, в което най-вероятно ще намерите и вашата история.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.