Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Гала концерт на майсторския клас на Райна Кабаиванска

Слушайте директно по програма „Христо Ботев“ на 29 септември, 19 часа

БНР Новини
Снимка: operasofia.bg / Светослав Караджов

За деветнадесети път в Софийската опера се проведе майсторският клас на нашата световноизвестна певица Райна Кабаиванска. След прослушване на заявили желание за участие млади певци тя избира дванадесет, за да работи с тях.

На 29 септември под диригентството на Найден Тодоров и съпровождани от оркестъра на Софийската опера ще пеят:

Алекси Марсопуал, баритон (Франция)
Александрина Михайлова, сопран (България)
Ева Джонг, сопран (Корея)
Мила Михова, сопран (България)
Кристин Арсенова, сопран (България-Италия)
Даниела Нинева, мецосопран (България)
Елеонора Филипони, мецосопран (Италия)
Даниел Ким, баритон (Южна Корея)
Рейналдо Дроз, тенор (Венецуела)
Джузепе Инфантино, тенор (Италия)
Милослав Антонов, баритон (България)

Младите певци са подготвили арии и фрагменти от Моцарт, Росини, Белини, Верди, Пучини, Масне, Бородин, Чайковски.

Като постоянен партньор на НБУ и Софийската опера БНР предлага на слушателите от цялата страна да съпреживеят една незабравима вечер с бъдещите оперни звезди в директно предаване.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Руска Каврошилова

Руска Каврошилова: С музика ще преборим трудните моменти

С нов екип и съвсем нова концепция за работа започва своето предизвикателство педагога и музикант Руска Каврошилова, която от тази година поема ръководната длъжност в Центъра за подкрепа за личностно развитие и Обединен детски комплекс , град Пещера. Като директор тя подема инициативата, за привличането на нови специалисти с цел развитието,..

публикувано на 28.09.20 в 16:05

Чухте ли този концерт? Не? Вече можете да го направите в следващите дни

Радиото е магия, радиото е вълшебство, което достига до сърцето на всекиго. Не е необходимо кой знае колко – един приемник. Щракваш копчето и слушаш. Можеш да правиш и най-различни други неща. Проблемът е, че за жалост всичко отлита в ефира и не може да се повтори. Ето сега в сайта на програмата ще ви предлагаме някои концерти, излъчени преди..

обновено на 28.09.20 в 15:32
Пианистът Дмитро Чони и диригентът Марк Кадин

Запис на първия концерт на СО на БНР от сезон 2020/2021 г.

След принудителното няколкомесечно прекъсване, наложено заради пандемията от Covid-19, радиосимфониците и техният главен диригент Марк Кадин отново се завръщат на сцената и подновяват своите традиционни срещи с публиката и слушателите. Новият творчески сезон 2020/2021 се откри на 25 септември в столичната зала „България“ с програма, която предлага: •..

публикувано на 28.09.20 в 13:50

112 години от рождението на Марин Големинов

На 28 септември се навършват 112 години от рождението на големия български композитор, диригент и музикален педагог Марин Големинов. Възпитал поколения музиканти, акад. Големинов формира с творчеството си характерни за българската музика стилистични насоки, свързани с фолклора и неговото авторско претворяване. Роден е през 1908 година в Кюстендил...

публикувано на 28.09.20 в 10:30

Поредица концерти на Колегиум "Осанна"

Проектът „Поредица концерти Европейската християнска музика днес“ е посветен на опознаването и сближаването на общностите чрез християнската музикална култура на Изтока и Запада. Основните му цели са да допринесе за съхранението и разпространението на християнската интерпретация в изпълнението на класически творби, за популяризирането и създаването..

публикувано на 27.09.20 в 09:10