Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Зад кулисите на театър „Бхалг“

| обновено на 27.01.20 в 09:40
Снимка: театър „Бхалг“

Жанр:
Полудокументална главоблъсканица с елементи на разследване.

Анонс:
Театър, сцена, прожектори, актьори – това е, което публиката вижда. Аплодисменти, слава, интервюта, фенове и фенки – всичко знаем за живота на актьора! Но знаем ли какво се случва зад кулисите? Дали винаги всичко протича по сценарий или в тъмните ъгли на сценичното пространство цари безпределен хаос? Какво се случва преди представление или пък на репетиция? Обичат ли се „Ромео“ и „Жулиета“ след края на спектакъла? Има ли тъмни тайни, за които хората не знаят? Каква е цената да си на сцената? Всичко невидимо за зрителите в театралния салон ще бъде разкрито от актьорите на театър „Бхалг“.

Действащи лица:
Актьори от театър „Бхалг“
Ръководител на трупата
Тайнствен режисьор
Технически състав

Нулева глава
разказвач: Александър ЦветковГлава първа
разказвач: актьорът Йоан Величков

Глава втора
разказвач: Калоян Велинов

Глава трета
разказвач: Виктория Георгиева


Глава четвърта
разказвачи: Ивайло Христов и Теди Русева


Глава пета
разказвач: Габриела Димитрова


Глава шеста
разказвач: Добрин Катеров


Глава седма
разказвачи: Александра Емилова и Велизар Василев

Глава осма
разказвач: Йоана Иванчева


Глава девета
разказвач: Мартин Асенов


Глава десета
разказвачи: актьорите Виктория Владова и Денислав Костов


Глава единадесета
разказвач: Цвети Илиева


Глава дванадесета
разказвач: Вики Грек


Глава тринадесета
разказвач: Александър Цветков


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Международен фестивал за съвременна драматургия и документален театър „NEDRAma“

Започна фестивалът за съвременна драматургия и документален театър, наречен "NEDRAma". Това е шестото поредно издание, което поставя фокус върху ателиета за документален театър и писане на съвременна драматургия. В програмата тази година вземат участие различни български и чуждестранни артисти и организации от независимата сцена като Vox Populi, АТОМ..

публикувано на 19.10.21 в 10:10
проф. Карим Тахиров и доц. д-р Красимира Александрова

Литературна среща между Азербайджан и България

Тази година се отбелязват 880 години от рождението на големия азербайджански поет, учен и мислител – Низами Гинджави. По повод годишнината Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" получи две от най-емблематичните издания на поета Низами Ганджеви, както и специално издание на диск със стиховете му. Родната библиотека откри свой кът за литература..

публикувано на 19.10.21 в 08:35

Новата вълна

Ежедневно се изправяме пред множество избори, свързани с желанието ни за развитие и усъвършенстване в професионалния ни път. Именно за избора да получиш кинообразованието си в България ще си поговорим с нашите събеседници, които правят първите си стъпки в това да създават свои филми. Новата вълна се задава и носи надежда за бъдещето на българското кино!..

публикувано на 19.10.21 в 08:15

Културата на бързи обороти – 11-17 октомври

„Културата на бързи обороти“ предлага обзор на културните събития, представени в ефира на програма „Христо Ботев“ за седмицата. Ето и някои от акцентите в предаването от 17 октомври. Ретроспективната изложба „Акуи-Милано-София“ на художника Алцек Мишев може да бъде видяна в Националната галерия в Двореца. Алцек Мишев е роден в Дупница през 1940 г., а..

публикувано на 18.10.21 в 18:04

Международните фотографски срещи се провеждат в Пловдив

Международните фотографски срещи – фестивал с близо 40-годишна история – се провеждат в Пловдив под мотото „Сертификат за присъствие“. Събитията продължават до 31 октомври, а в програмата на фестивала са включени както български автори, така и гости от Гърция, Турция, Румъния. Артистичният директор на фестивала доц. д-р Никола Лаутлиев, който с..

публикувано на 18.10.21 в 14:10