Кино с думи

неделя (през седмица)
от 19.30 до 20.30 часа

„Кино с думи“ е съвместна продукция на Бъгарското национално радио и платформата за българско кино NO BLINK. Радиопредаването/подкастът среща слушателите с едни от най-интересните и утвърдени личности в българското кино, за да разкрие всичко най-актуално и любопитно от процесите в реализиране на една продукция в България. Епизодите се излъчват както в ефира на програма „Христо Ботев“ от 19:30 часа, така и онлайн в каналите на NO BLINK за споделяне на аудиосъдържание, в неделя, през седмица.

„Кино с думи“ има две рубрики: „Те ще ме цакат с българско кино“ с водещ Таня Димова, където под формата на дискусия се разглежда определена тема от участници, които от своята професионална гледна точка, се включват в разговора, и „Без маски в киното“ с водещ Йордан Георгиев, където позовавайки се на жанра на портретното интервю, слушателите се срещат отблизо с личност с дългогодишен творчески път или утвърдени творчески тандеми.

Екип: Таня Димова, Йордан Георгиев, Диляна Трачева, Светлана ТарашоеваПубликации

В началото бе сценарият

Езикът на драматургията облича в думи добрата филмова идея и все пак, как се превръща тя в добър сценарий? Историята е това, което може да грабне зрителя или изцяло да го отблъсне. Какви са тънкостите в това тя да звучи достоверно и в същото време изкусно..

публикувано на 12.04.21 в 18:58

Изкуството на филмовия монтаж

След като дадохме 10 млн. лева на продуцентите, за да разберем в какво биха ги вложили така, че да ни ги върнат и всички да сме на печалба, а след това предизвикахме каскадьорите да паднат правилно от коня, с който препускат през снимачната площадка, и..

публикувано на 30.03.21 в 12:57

Яна Титова в „Без маски в киното“

"Кино с думи" представя най-новия епизод от рубриката „Без маски в киното“, който съдържа изключително любопитен разговор с актрисата и режисьор Яна Титова. Тя е позната на киноманите с ролите си в незабравимите ленти „Стъпки в пясъка“, HDSP: Лов на..

публикувано на 15.03.21 в 12:50

Киносалоните vs. Стрийминг платформите (А къде е телевизията?)

В най-новия епизод на подкаста в словесна битка са изправени Киносалоните срещу Стрийминг платформите! Какви са перспективите за развитието на седмото изкуство? Ще успеят ли изцяло стрийминг платформите да изместят традиционното гледане на кино? От какво..

публикувано на 05.03.21 в 16:00

Ирмена Чичикова в "Без маски в киното"

В третото издание на рубриката „Без маски в киното“ – среща с Ирмена Чичикова – едно от най-талантливите и вдъхновяващи лица на съвременното българско кино и актриса от европейска величина. Най-голямото ѝ постижение до този момент е свързано с ролята ѝ в..

обновено на 15.02.21 в 17:02

NO BLINK дава 10 млн. лева за българска филмова продукция

В пилотния епизод на подкаста на NO BLINK „Кино с думи“ екипът сбъдва една продуцентска мечта и „предоставя“ на трима български продуценти бюджет от 10 млн. лева, които да „похарчат“ така, че направената инвестиция да има възвръщаемост. Разбира..

публикувано на 16.01.21 в 08:55