Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Един въпрос, трийсет отговора за медиите и за прехода

БНР Новини
Митингът на 18 ноември 1989 г.
Снимка: Иван Салабашев

Трийсет години от началото на „Прехода“ в „Мрежата“ събрахме трийсет отговора на един и същи въпроси: „Каква грешка допуснаха българските медии и журналисти, докато разказваха, показваха и живяха прехода?“.

На предварителен запис бяха излъчени отговорите на: Асен Агов, Нери Терзиева, Бойко Станкушев, ПанайотДенев, Петър Пунчев, Веселина Седларска, Димитър Стоянович, Светослав Иванов, Светослав Терзиев, Иво Инджев, Владо Йончев, Къдринка Къдринова, Капка Тодорова, Христофор Караджов, Мария Спирова, Александър Андреев, Орлин Спасов, доц. Жана Попова, доц. Георги Лозанов, Страхил Делийски, Първан Симеонов, доц. Огнян Минчев, доц. Алексей Пампоров,  Стефан Георгиев,  Даниел Смилов, Тони Николов, проф. Александър Кьосев, проф. Георги Каприев, Явор Гърдев.

В студиото беше доц. Вяра Ангелова, преподавател във ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Комуникацията като изкуство

Поведението на политиците, какво ни внушават и какво вижда, чува и разбира обикновеният зрител и слушател?  Какво ни показа инаугурацията на Байдън –  политическо обръщение към нацията и света, придружено от емоционална подкрепа на артистите – послание за обединение, цялост, сила и сигурност. Кои са белезите, от които зависи посланието на една реч,..

обновено на 24.01.21 в 09:57

Духовната слепота

Очите са дадени на човека от неговия Създател не само за да гледа, но и да вижда. Колко често сме се замисляли, като гледаме някого, че той е Божи образ и подобие? Колко често в природните богатства и красоти, които ни заобикалят, сме видели ръката на Създателя? Благата, които притежаваме, не използваме ли предимно за задоволяване на човешките си..

публикувано на 24.01.21 в 09:25

Какво е бъдещето на достъпа с въжени линии до Витоша

Какво е бъдещето на достъпа с въжени линии до Витоша? Какво се предвижда, какво може да бъде променено и с какво може да бъде улеснен достъпът до планината? За съжаление ангажименти на главния архитект на Столична община не му позволиха да участва в разговора в предаването "Нашият ден". Добре е, а може би е задължително да има гледната точка на местната..

публикувано на 22.01.21 в 14:15

Адвокатите настояват за увеличаване на нормативно признатите разходи

Софийските адвокати поискаха увеличаване на нормативно признатите разходи за всички български адвокати от 25% на 40%. Крайният срок парламентът и правителството да им отговорят е 22 януари. Ако в този срок не бъдат предприети конкретни мерки, адвокатите ще преминат към ефективни протестни действия.  Адв. Ивайло Данов, председател на Софийската..

публикувано на 22.01.21 в 12:15
Георги Киряков

Промяната на изборните правила през други закони е удар върху легитимността на изборите

Проучването на "Галъп интернешънъл" за електоралните нагласи и посланията от брифинга на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.  Ако изборите бяха днес, седем са формациите, които имат изгледи да са в Народното събрание, като за две от тях кампанията ще е решаваща. Това показват данни от независимо представително за пълнолетното население..

обновено на 22.01.21 в 11:35