Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една сладкарница с история

Снимка: Pixabay

Това издание на "Моята история", рубрика на предаването "Семейно радио", с водещ Ирина Вълчанова, започва с посещението на нашата колега Милена Воденичарова в една харизматична сладкарничка-пекарна в град Павликени. Страхотната атмосферата там става причина Милена да се поинтересува повече за мястото и за негова собственичка Петя Хаджистоянова. Така тя се натъква и на интересната история на рода Хаджистоянови – едни от първите заселници в Павликени след турското робство. Чуйте повече във звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Роси и Филип Букови – майка и син с автограф

Майка и син се срещат в студиото на "Семейно радио" – Филип по пътя от Царево до София буквално след представление, а Роси в студиото на предаването. Връзката между двамата е достатъчно силна, за да участват в един откровен разговор за възпитанието, доброто, дисциплината, трудностите, успехите и предизвикателствата на прожекторите. "Благодаря за..

публикувано на 05.09.24 в 11:05

Учени и активисти настояват за строго защитена зона в българските черноморски води

Български учени доказаха, че Черно море се нуждае от строго защитена зона. По поръчка на "Грийнпийс" – България учени от Института по океанология "Професор Фритьоф Нансен" на БАН изготвиха доклад за ползите от една бъдеща строго защитена зона в българската акватория на Черно море. Разглеждат се принципните ползи от строго защитени зони за морската..

публикувано на 04.09.24 в 18:15

Изнемогващата природа – разказ за планината в края на летния сезон

Мащабна доброволческа акция свали тонове боклук от Рила и разкри критичното състояние на планинските води . Каква е ситуацията в планината в края на лятото – разказ в "Нашият ден" на еколога Данита Заричинова . Доброволците са намерили и изчистили от планинските площи около 3,5 тона битови отпадъци, някои от които токсични – батерии,..

публикувано на 04.09.24 в 09:40

Едно училище с мисия вече посрещна своите ученици

Уютът на есента все по-осезаемо се прокрадва, а първият учебен ден наближава. Едно необикновено училище вече посрещна своите ученици. За мисията на училище "Алгоритъм" с изучаване на руски и английски език в "Нашият ден" говори директорът Любов Берова . В училище "Алгоритъм" преподават учители и учат деца с различни националности, дошли от..

публикувано на 04.09.24 в 09:04
Анелия Торошанова и д-р Орлин Колев

За конституционните реформи и предизвиканата от тях криза

За конституционните реформи и предизвиканата от тях криза в "Нашият ден" разговаряме с д-р Орлин Колев , експерт по конституционно право и преподавател в ЮФ на СУ "Св. Климент Охридски". В последно време българското общество стана свидетел на редица спорни моменти, свързани със съставянето на служебно правителство. По думите на д-р Колев..

публикувано на 02.09.24 в 09:42