Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павлин Иванов - Bashmotion: Дойде ли ти моментът – направи го

Павлин Иванов - Bashmotion в студиото на „Време и половина“
Снимка: Таня Димова

Работата в екип е като работата в една голяма и тъмна празна стая. В нея в кръг са наредени няколко души, а между тях се върти фенер. Щом фенерът спре, той моментално насочва светлината си към конкретен човек. Отговорността на този човек е да завърти отново фенера, за да може и работата да продължи своя кръг. Така описва движещата сила в киното, а именно – екипа, музикалният режисьор Павлин Иванов, познат на всички като Bashmotion.

Неговото име стои зад голяма част от музикалните клипове, правени у нас. Някога това е било водещото за него. Сега е просто част от цялото. Важното е крайният резултат да е добър, във въздуха да витае усещането за лекота, всички да са с усмивка на лице и доволни от направеното.

Павлин винаги се е ръководил от едно – от това, че харесва работата си, дори когато тя е била просто една красива мечта. Той има виждане за света, в който иска да живее и работи, и обича да говори за това, поне с такова впечатление остана екипът на „Време и половина“ след разговора си с него.

В звуковия файл ще намерите съвети за това как да постъпите, ако искате да се захванете с бизнес, независимо какъв е той. Ще разберете и колко е уютно в студиото на родното радио. Павлин гостува за първи път в него и по всичко изглежда, че видя благодатна локация за снимки. За това как да действате, когато откриете вашето нещо също можете да чуете във файла. Или пък просто слушайте как определяният за един от емблематичните режисьори на нашата музикална сцена, носител на четири награди за „Режисьор на годината“, се радва на хубавото време. От вас зависи какво от казаното от него ще остави отпечатък в съзнанието ви.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мемоарите на Ървин Ялом

" Моят път към себе си "  е озаглавил своите мемоари д-р Ървин Ялом, професор към Станфордския университет, световнопризнат учен, уважаван психотерапевт и известен автор. Дете на руски евреи имигранти, Ървин Ялом израства в беден квартал на Вашингтон. Решен да се измъкне от ограничаващата го среда, той насочва цялата си енергия в мечтата си да стане..

публикувано на 24.07.24 в 14:38
Разкопки на обект

Археолози разкриват нови парчета от историческия пъзел на Созопол

Археологическите открития ни свързват с изгубените светове на нашите предци. За вълненията на един археолог в търсене на неизвестното, както и за находките и ценните артефакти при спасителните археологически разкопки на обект "Автогара", местност Провлака, Созопол – разговор с д-р Явор Иванов , научен ръководител на разкопките. Спасителните..

публикувано на 24.07.24 в 09:19

Младият режисьор Стефани Христова гостува в "Домът на музите

Срещаме ви с младия режисьор Стефани Христова.Тя завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност "Режисура за драматичен театър" в класа на проф. Пламен Марков през 2022 г. В момента завършва и магистратура по "История и съвременност на философията" в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Дипломното ѝ представление по пиесата "Грозният" от..

публикувано на 24.07.24 в 08:50

"Стоманена трева" в парка Врана

От 25 до 28 юли парк-музей Врана ще бъде преобразен от огромната инсталация " Стоманена трева " , дело на френско артстудио, което я показва у нас по покана на Sofia lights.  "Ние правим колаборация с френските артисти – казва Ясен Гешев, един от създателите на Sofia Lights – някои стоманени треви са по-високи от двайсет метра, гледката е..

публикувано на 23.07.24 в 16:10
 Андрей Янев (вляво) и Емил Янев

Човек от горната земя, който ходи по земята

В епизод 553 "Трамвай по желание" среща своята публика с известния художник и музикант Андрей Янев. През юни столичната галерия "Средец" стана средище на ценителите на философската живопис с изложбата "Освещаване на семената" на Андрей Янев. "Евангелският пласт в творбите е ясен, дори декларативен. Но той трябва да бъде осмислен в самата идея за..

публикувано на 23.07.24 в 15:00